2011. július 31., vasárnap

A Holt-tenger kincsei


Kedves emlékeket idéz vissza családunkban mostani szappanunk. 2004-ben egy csodálatos hetet töltöttünk Jordániában, és természetesen kihagyhatatlan program volt a Holt-tenger. Akkor még csak rácsodálkoztunk a fekete iszapra, a magas sótartalomra, vicces volt a vízen lebegni. A bazársoron aztán persze rábeszéltek minket erre-arra, de igazán itthon tapasztaltuk meg, mit is jelent folyamatosan használni a Holt-tenger kincseiből készült kozmetikumokat.


A zsírösszetételt próbáltam minél inkább úgy alakítani, hogy az iszap jótékony hatásai minél jobban érvényesülhessenek. Alapnak éppen ezért olívaolajat, kókuszolajat és pálmavajat választottam. Mivel az iszap keményítheti a szappan állagát, 50 g méhviaszt is tettem bele, kihasználva ennek lágyságát és gyulladáscsökkentő hatását. Nagy mennyiségbe került bele kakaóvaj, mivel puhítja a bőrt, és elősegíti a többi hatóanyag felszívódását.
A holt-tengeri iszap 12 különféle nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz, valamint toxikus elemektől (arzén, higany) mentes. A magnézium hatékony segítség a stressz ellen, fontos szerepe van a testnedvek egyensúlyának fenntartásában, és lassítja a bőr öregedését. A kalcium a szervezet vízmegtartó funkcióiban nyújt egyedülálló segítséget. A kálium energizálja a szervezetet, segíti a bőrnedvesség egyensúlyának megtartását.


Az iszap áldásos hatásait elsősorban allergiás bőrelváltozások, acne és psoriasis kezelésében tapasztalhatjuk meg. Folyamatos használatával feszesíti, táplálja, hidratálja és élénkíti a bőrt. Kiváló mélytisztító hatással rendelkezik, fertőtleníti, leszárítja a pattanásokat.
Mivel ez a szappan ugyanolyan jól alkalmazható számos bőrbetegségben, mint egészséges bőrön, ezúttal nem használtam illatanyagot, hogy az érzékeny bőrűek is bátran választhassák.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése