2011. november 5., szombat

Új natúrkozmetikumok: Alumíniummentes dezodor természetes illóolajokkal

Házi szépségápolási konyhám újabb termékcsaláddal bővült: természetes illóolajokból készült, alumíniummentes dezodorokkal.
Az internetes életmód fórumokat rendszeresen követők már bizonyára találkoztak olyan felröppenő hírekkel, miszerint az alumínium, illetve bizonyos kozmetikai szerekben található tartósítószerek kapcsolatban állhatnak az emlődaganatok kialakulásával. Kutatásokkal eddig ezt sem cáfolni, sem bizonyítani nem tudták, ennek ellenére én a természetes életvezetés mellett vagyok, miszerint ha nem használunk valamit, akkor annak biztosan nem lesz káros hatása a szervezetünkre nézve.
Az alumínium a bolti forgalomban kapható dezodorok egyik legfőbb összetevője, mely az izzadás mértékét hivatott csökkenteni. Összehúzza pórusokat, megtapad bennük és felszívódik a szervezetbe.
Véleményem szerint először is azzal a tévhittel kellene leszámolnunk, miszerint az izzadás egy kártékony, kerülendő dolog, amit mindenáron gátolni kellene. Az izzadás a szervezet természetes kiválasztó, hőszabályzó működése. A kellemetlenséget a bőr felszínén természetesen jelen lévő baktériumok és az izzadság találkozásakor létrejövő kellemetlen szagok kialakulása okozza. Ezt pedig tökéletesen kordában lehet tartani antibakteriális hatású természetes illóolajok, pl.: citrusolajok, levendula hozzáadásával.


Első dezodorom friss virágos illatát levendula és ilang-ilang illóolajoknak köszönheti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése