2011. november 5., szombat

Gesztenyepüré

Úgy látszik, hogy míg korábban minden kreativitásomat és alkotókedvemet a süteményekben éltem ki, most inkább a szappanokkal foglalatoskodom, ami vegyes fogadtatásra lelt kis családom körében. Egyrészről mindenki egyre lelkesebben csodálja az új alkotásokat, viszont olykor hiányolják a napi édes betevőt. Különösen nagyot koppannak, amikor az alábbihoz hasonló ínycsiklandó csodákról derül ki, hogy emésztésre kevéssé alkalmas. (Hogy a közhangulat megnyugodjék: hatalmas adag almás-mákos lepénnyel kárpótoltam utána a csapatot.)

A kecsketej-pálmavaj-kókuszvaj alapot ezúttal is számos ápoló összetevővel gazdagítottam. Elsőként a fiatalos, feszes bőrért felelős olívaolaj került elő a konyhapult alól. A sheavaj gyengéd hidratálása számomra immár kihagyhatatlanná vált, ez bizonyult a legfinomabb összetevőnek. Az utolsó fázisban rizskorpaolaj került bele, amely rendkívül gazdag E-vitaminban illetve egyéb antioxidánsokban. Remek segítség a száraz, meggyötört bőr visszazsírozásában, a benne található gamma-orizanol pedig hatékonyan véd a káros UV-sugárzással szemben. Díszítésként kakaóval színesített barna szappanforgácsot használtam, édes vaníliaillatát pedig mandulaliszt segít hosszú távon megőrizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése