2011. június 11., szombat

Barátom a körömvirág

Itt a körömvirág szezon, ami engem is megihletett szappanügyileg. Ezen a délutánon ismét két adag szappan került ki a kezem alól.


Mai első szappanomhoz folyadékkomponensként kecsketejet választottam. A kecsketej előnyös tulajdonságairól, mint táplálékról már rengeteg helyen lehet hallani, viszont a bőrápolásban sem elhanyagolható alapanyag. Magas vitamintartalma (A-, B1-, B2-, C-, D- és E-vitaminok) és Q10 koenzimtartalma miatt elsőrangú választás száraz, érzékeny bőrre. Ezt az ápoló, regeneráló hatást erősíti a bázisolajak (pálmavaj, kókuszvaj) mellett a hozzáadott mandulaolaj is, az olívaolaj pedig fiatalossá, feszessé varázsolja bőrünket. A frissen szedett körömvirágszirmokat 10 napig mandulaolajba áztattam, ezt utolsó komponensként tettem bele, így a mandulaolaj és körömvirág hatása dominál a szappanban. A körömvirág gyógyhatása fokozza a kecsketej áldásos működését, kiváló gyulladáscsökkentő, serkenti a szervezet öngyógyító folyamatait. Tökéletesen alkalmazható gombásodásra illetve különböző nőgyógyászati problémákra.



Következő szappanom alapja szintén kecsketej, pálmavaj illetve kókuszvaj. Ez egy tipikus gyógyszappan lett, amely sokrétűen alkalmazható ekcémás, allergiás, pikkelysömörös bőrre éppúgy, mint gyulladt, pattanásos bőrre. A körömvirág mellett frissen préselt aloe vera gél is került bele, amely fokozza a gyulladáscsökkentő hatást, valamint magas vitamintartalma miatt valóságos gyógyír a meggyötört bőrnek. Az olívaolaj fokozza a sejtek regenerációját, amihez magas E-vitamintartalma miatt kitűnő kombináció a napraforgóolaj. Sokadik titkos fegyverként pedig 50 g sheavaj is került bele, amely szintén számos hatása révén ápolja a bőrt. Zsírsavösszetétele nagyban hasonlít az emberi bőrt védő zsíremulzió természetes összetételére, ezáltal gyorsan felszívódik és hosszú távon hidratál. Csökkenti az ekcéma, pikkelysömör és allergiás bőrreakciók tüneteit, megakadályozza azok kiújulását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése