2012. május 26., szombat

Rozi Sensitive

Nagy szünet után ismét blogol a Roziszappan. Tavaszi lendületünkkel új szappanokkal, színekkel, mintákkal, illatokkal jelentkezünk, de első körben egy régi klasszikust mutatok.


Rozi Sensitive szappanunk a régi bevált recept alapján készült. A kókuszvajmentes babaszappan a legérzékenyebb bőrű gyermekeknek is adható. A kecsketej mellé ezúttal egy olívaolaj-pálmavaj kombinációjú lipidbázist választottam. Tettem bele ricinusolajat, mely kiválóan alkalmas a száraz, ekcémás bababőr visszazsírozására. Kitűnően szabályozza a faggyúmirigyeket, elősegíti a bőr egészséges működésének helyreállítását. A hozzáadott sheavaj gondoskodik arról, hogy a szappanban található vitaminok, ásványi anyagok és zsírok nagy mennyiségben felszívódjanak. A formábaöntés előtt mandulaolajat adtam hozzá, amely valóságos balzsam a száraz bőrnek. Rendkívüli hidratáló hatása mellett nagyon magas tápanyagtartalommal is rendelkezik.


A legnagyobb különbség a többi Roziszappanhoz képest az, hogy a mostaniból kimaradt a kókuszvaj. Mindig nagy kérdés, hogy használjuk-e a kicsik bőrápolásában a kókuszvajat, vagy sem. Tudni lehet erről az olajról, hogy nagy mennyiségben valóban száríthatja a bőrt, ugyanakkor ez szinte az egyetlen természetes növényi olaj, amely rendelkezik tisztítóerővel és habzóképességgel. Használata emiatt indokolt. Emellett nagy gondot fordítok arra, hogy a többi összetevő kompenzálja ezt az enyhe szárító hatást. A Rozi Sensitive-ben   viszont igyekeztem minden bőrt szárító komponenst kihagyni, így ricinusolaj gondoskodik a habzásról.
Úgy gondolom, hogy egy egészséges bababőrnek tökéletes választás lehet bármelyik Roziszappan, az extrém száraz bőrű, esetleg ekcémától, csalánkiütéstől, pelenka dermatitistől szenvedő csöppségeknek viszont inkább a Rozi Sensitive-et javasolnám. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a Rozi Sensitive ezeket a problémákat aligha szünteti meg önmagában, viszont mindenképpen hozzájárul az egészséges, természetes bőrápoláshoz, a bababőr megbillent egyensúlyának helyreállításához.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése