2011. szeptember 4., vasárnap

Olíva

Kétségtelen, hogy a szappanok királynője a 100% olívaolaj alapú szappan. Párszor már utaltam rá, hogy milyen előkelő helyet foglal el mind a szappanösszetevők, mind a házi receptjeim között. Titka az, hogy rengeteg "funkciót" lát el egymagában. Rendkívül magas vitamintartalma és különleges lipidösszetétele révén ápolja és táplálja a bőrt, ugyanakkor hidratáló, bőrfeszesítő hatása is kiváló. Mivel olíván, a folyadékon és a szükséges lúgon kívül semmi egyebet nem tartalmaz, bátran javasolható bárkinek: mindennapi használatra a normál egészséges bőrtől kezdve, az extrém száraz, a betegségektől meggyötört bőrön át az érzékeny bababőrig bárkinek.


Egyelőre még számomra is újdonság, így rögtön két verziót is készítettem. A fenti hófehér porcelán csoda víz alapú. Bár még színe és állaga is sokat fog változni, az már most látszik rajta, hogy rendkívül lágy, krémes finomság lesz, ha nagy lesz.


Másik szappanom folyadékbázisának kecsketejet választottam, így az olívaolaj mellett ennek jótékony tulajdonságait is ki lehet használni. Amint kézbe veszi az ember, érzi, hogy nem akármilyen szappannal van dolga. Puha, hamvas tapintat és finom, letisztult illat (a szappan sajátja, hozzáadott illatanyag nélkül). Ezúttal érdemes rákattanni a fotókra a nagyobb képekért, hogy közelebbről megfigyelhessük ezeket az érdekes textúrákat, rajzolatokat.


Csupán egyetlen szépséghibája van a dolognak: az olívaszappanok rendkívül lassan érnek, így karácsony előtt sajnos nem lehet őket kipróbálni. Addig maradnak a képek, illetve a szappankamrában szaglászás!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése